4 dec.

Galati, Romania – Ghid complet pentru weekend

Orașul Galați se odihnește de-a lungul Dunării, amplasat în râuri de verdeață, mângâiat de liniștea și armonia locului. Este situat într-o regiune istorică a Moldovei, se bucură de o economie puternică, luând în calcul faptul că este un oraș-port. De asemenea, este al optulea cel mai populat oraș al României, și, deși nu este cel mai celebru în materie de city-break-uri, recomandăm cu tărie un weekend aici, mai ales dacă aveți copii și vă surâde ideea de a cunoaște mai bine patria.

Fără alte cuvinte, iată cu ce propunere de city-break out-of-the-box venim:

Ne cazăm vineri seară la Hotel Evianne, unul dintre perlele orașului,  situat aproape de centrul orasului, unde ne putem relaxa, reîncărcându-ne bateriile pentru următoarea zi!

Ne bucurăm de confortul camerelor spațioase și elegant armonizate într-un stil chic, iar apoi ne putem începe ziua cu zvâc!

Plecăm apoi spre primul obiectiv pe care urmează să-l vizitam, anume Complexul Muzeal de științele naturii, „RĂSVAN ANGHELUŢĂ”, unde ne bucurăm de o călătorie între aștri, sisteme solare, și filme documentare despre astronomie. Prețurile sunt de 6 lei pentru adulți și 1,5 lei pentru copii.

Ne îndreptam apoi către Biserica Fortificata Precista, iar apoi o luam pe jos si ne plimbam putin pe faleza Dunarii, unde putem lua si masa.

După ce-am bucurat de o masă așa cum ne-am dorit, ne îndreptăm către Muzeul de Istorie Paul Paltanea, locul în care Alexandru Ioan Cuza și familia sa au locuit în perioada în care a fost judecător și pârcălab al județului Covurlui.

Ajungem înapoi către hotel, după o zi încărcată de istorie, unde ne putem bucura alături de familie de cină și un somn odihnitor.

Sâmbăta o începem cu atenția către deosebita arhitectură. Prima clădire impetuoasă este Instituția Prefecturii, cu sediul pe strada Domnească. Un lucru interesant de știut este faptul că ceasul de pe frontispiciul clădirii anunță ora cu melodia ,,Valurile Dunării”, compusa de gălățeanul Iosif Ivanovici. O melodie pe care o ascult cu drag de fiecare dată!

Mergem mai departe către Universitatea Dunărea de Jos, realizată de un mare arhitect român cunoscut, Grigore Cerchez, proiectantul Palatului Cotroceni, Castelul Cantacuzino din Bușteni și Casa Manu – Auschnitt. (actualmente domeniul de reședință a lui George Becali)

Dacă ce aceste clădiri maiestuoase ne-au trezit apetitul ne putem bucura de o masă regala la Restaurant Tetris, Blue Acqua, amplasat chiar pe Faleza Dunării cu accent pe mâncare pescărească, Restaurant Suisse, după cum îi spune și numele, cu specific elvețian.

Pe seară, recomandăm o locație jazzy, cu cocktail-uri și vin bun, amplasată la doar 15 minute de mers pe jos de la Hotel Evianne. Acest Wine & Dine Pub, numit 55 Pub, se bucură și de seri cu reprezentații live.

Serile terminate cu încântare se petrec în camerele cu personalitate.

Oricare parte a României îți alegi să descoperi, cu siguranță vei găsi ceva unic și diferit de fiecare dată!

Dacă v-am convins că orașul Galați merită o vizită, ne dorim să auzim și alte propuneri de la voi!

Call Now Button hosting romania web hosting gazduire web domenii web servere dedicate server vpstrening copii rochite fete